Bezienswaardigheden Kreta

Bezienswaardigheden Kreta

Kreta heeft veel meer dan alleen maar zon, zee en strand en feest. Voor de vakantieganger die meer zoekt dan alleen het vertier aan de kilometers lange stranden, heeft Kreta vele bezienswaardigheden. Hieronder een greep uit de populaire bezienswaardigheden.

Spinalonga

Vroeger werden leprozen verbannen naar dit eiland (Kalidonia), zodat ze niet in aanraking konden komen met de buitenwereld. Tegenwoordig is het eiland te bezichtigen. Met de boot maak je de overtocht naar het eiland en kun je de restanten van een Venetiaans fort bezoeken. Je krijgt hierbij een rondtocht over het eiland en kunt aanschouwen hoe de leprapatiënten probeerden te overleven op dit eiland.

Knossós

Een bezoek aan de restanten van de oude hoofdstad van Kreta is zeer de moeite waard. De ruines vertellen het verhaal van de Minoïsche tijd. Het paleis en de opgravingen vormden eens het centrum van de macht van koning Minos. Het bolwerk werd pas in de 20e eeuw ontdekt. Een excursie naar de ruines worden vaak gekoppeld aan een bezoek aan het Archeologisch museum in Heraklion, waar men nog meer restanten kan aanschouwen uit deze tijd en de rest van de geschiedenis van Kreta.

De Samaria kloof

Het eiland Kreta heeft veel kloven, waarvan de Samaría kloof de meest bekende is. De in het zuidwesten van het eiland gelegen kloof wordt door veel toeristen bezocht, omdat je door de kloof heen kunt lopen. De route, van zo`n zeventien kilometer, begint bij de kustplaats Agai Roumeli en neemt je mee op een tocht naar een diepte van 1250 meter. Onderweg passeer je het smalste deel, de ijzeren poort, en wordt je omringd door gigantische rotswanden. De tocht door dit natuurschoon neemt gemiddeld vier tot zes uur in beslag.

Chania

Sfeerproeven en winkelen in Venetiaanse sferen, dat is Chania. In de oude binnenstad vindt men talloze smalle straatjes met Venetiaanse huizen. De Venetiaanse haven met zijn havenpromenade heeft veel goede en sfeervolle restaurants en is de langste promenade van het eiland. Er zijn veel boetiekjes waar nog locale producten worden verkocht en de vele taveernes, winkels en restaurants maken Chania tot misschien wel de sfeervolste plek van Kreta. Ook een bezoek aan de vis- en fruitmarkt (Dimotiki Agorá) mag niet ontbreken als je naar Chania gaat.

Starbeach waterpark

Dit in Chersonissos gelegen waterpark staat bekend om zijn schuimparty`s die dagelijks plaatsvinden. Naast de vele glijbanen, speeltoestellen en wateractiviteiten, is het vooral een plek geworden om te feesten. Wie niet van cultuur en historie houdt en toch eens wat anders dan het strand wil, moet zeker een bezoek brengen aan dit waterpark. Voor de waaghalzen zijn er veel activiteiten, zoals waterskien, jetskiën, parasailing en bungy jumpen.

Overige bezienswaardigheden

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen op Kreta. Zo zal een bezoek aan het Arkadi-klooster, de palmbossen van Vai of de grot van Zeus op de  Lasithihoogvlakte ook zeer de moeite waard zijn. Er is dus veel meer te zien en te beleven op Kreta dan alleen zon en strand.

Back To Top