Chania

Chania

De stad Chania is een oude stad op Kreta, die nog veel sporen van de Venetiaanse  en Turkse cultuur herbergt. Na Heraklion is Chania de tweede grootste stad van het eiland Kreta. Chania beschikt over een mooie haven en een sfeervol centrum met smalle straatjes waar vele restaurants en winkels te vinden zijn. In de avonduren komt de stad tot leven en kan men in tal van bars, discotheken en clubs tot diep in de nacht doorgaan.

Maar Chania heeft veel meer te bieden dan alleen maar winkels en uitgaansleven. Rondom de stad Chania vindt men prachtige natuur. De prachtige lange zandstranden in de kleine plaatsjes rond de stad zijn ideaal voor kinderen met gezinnen.

Stranden van Chania
De stranden in en rond Chania zijn erg mooi. De langgerekte zandstranden bieden in de zomermaanden veel vertier. In Chania zelf is het drukke zandstrand van Nea Hora, de meest populaire plek. Daarnaast is het ook druk bezochte strand van Germaniko Pouli een leuke plek om te genieten van de zee en de zon. Wie iets rustiger aan het water wil verblijven, kan terecht op het strand van Agioi Apostolio.

In de omgeving van Chania, in de nabij gelegen dorpjes zijn ook mooie lange zandstranden te vinden. Deze zijn over het algemeen wat rustiger dan de stranden van Chania zelf. Het strand in het plaatsje Agia Marina, op zo`n 10 kilometer van Chania, is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het strand langzaam afloopt in de zee. Ook de stranden van Maleme en Platanias zijn mooie en brede stranden. In deze plaatsen zijn ook voldoende winkels en restaurants gevestigd langs de kustlijn.

Restaurants in Chania
Aan de haven van Chania en langs de stranden zijn tal van restaurants en eetgelegenheden te vinden. De restaurants achter de haven, in de smalle straatjes, zijn over het algemeen iets goedkoper dan de restaurants langs de kustlijn. Langs de kustlijn zijn vele restaurants en taveernes te vinden, waar men kan genieten van vissoorten en de traditionele Griekse keuken en gastvrijheid. Maar ook restaurants met Turkse keuken en exclusieve eetgelegenheden zijn er te vinden.

Aanraders in Chania zijn Glossitses en Taverne Strata. Glossitses is te vinden in de oude haven en heeft een prachtig uitzicht en wordt vaak aangeraden door de bewoners van Chania zelf en dat is terecht. De lekkerste Griekse gerechten worden hier voorgeschoteld. Taverne Strata, ook in de oude Venitiaanse haven, heeft vooral veel sfeer. Het gastvrije personeel en de heerlijke traditionele Griekse gerechten, maken van deze Taverne een goede plek om te gaan eten.

Winkelen in Chania
Chania is een grote stad en heeft daarom veel winkels. De meeste winkels liggen langs de boulevard van het Nea Hora strand. Deze zijn vooral gericht op het toerisme. Daarnaast zijn er veel leuke winkeltjes te vinden in de oude stad. In de kleine steegjes vindt men tal van boetiekjes en winkeltjes met sfeervolle inrichting. De grotere winkels en de merknamen zijn vooral te vinden aan de grote toegangswegen. Aanrader is ook om eens en bezoek te brengen aan de overdekte markt, die iedere dag plaatsvindt, in het oude stadsdeel.

Activiteiten Chania
De oude stad en de oude haven zijn al een bezienswaardigheid op zich in Chania. De smalle steegjes met daaraan de Ventiaanse herenhuizen zijn imposant. Daarnaast heeft Chania een aantal musea, zoals het Archeologisch museum en het Maritiem museum. Natuurlijk is er veel vertier te vinden op en rondom het water. De watersportmogelijkheden zijn volop aanwezig.

Rond Chania is mooie natuur te vinden, zoals het meer van Kournas. Dit zoetwatermeer, enige op Kreta, ligt prachtig tussen de bergen in. Hier zijn ook een aantal eetgelegenheden te vinden en kan men er overnachten. Ook het schiereiland Akrotiri is een bezoek waard. Hier vind men oude kloosters en authentieke dorpjes met mooie Griekse kerkjes.

Back To Top