Chersonissos

Chersonissos

Waar Chersonissos vroeger een rustig en klein vissersdorpje was, is het nu uitgegroeid tot één van de meest populaire badplaatsen van heel Europa. Chersonissos ligt op 25 kilometer van de plaats Heraklion en vormt tegenwoordig de grootste badplaats van Kreta.

Vooral jongeren weten Chersonissos massaal te vinden, waardoor het een echte feestbestemming is geworden. Het lange smalle strand van Chersonissos biedt niet alleen de zonaanbidders de mogelijkheid om te genieten, maar dient ook als uitvalsbasis voor een keur aan watersport activiteiten. Met zijn vele discotheken, bars, restaurants en een overvloed aan hotels en appartementen, is Chersonissos een bruisende vakantiebestemming geworden.

Stranden van Chersonissos
Chersonissos beschikt over een smal en langgerekt strand. Omdat Chersonissos geen echte zandstranden had, zijn de meeste stranden aangelegd. De stranden zijn voorzien van strandtentjes, ligbedden en biedt als uitvalsbasis voor allerlei watersporten. Het is wel oppassen als je de zee betreedt, omdat er verdwaalde rotsen en zee-egels in het water kunnen zitten.

Net buiten Chersonissos vindt men Starbeach. In dit park, rechtstreeks gelegen aan de zee, klinkt constante muziek. Deze plek is de place to be in Chersonissos. Met zijn verschillende zwembaden, het strand en de heerlijke muziek, is Starbeach misschien wel het grootste open air dance feest dat in de maanden juli en augustus iedere dag doorgaat. Je moet echter wel kaarten kopen om binnen te komen.

Restaurants Chersonissos
In Griekenland is het gebruikelijk om laat en uitgebreid te eten. Daarnaast hecht de Griekse keuken nog aan veel tradities zoals traditionele Griekse muziek en het welbekende borden gooien. In Chersonissos is er een goed mix tussen restaurants met traditionele gerechten en de eetgelegenheden voor de snelle hap. De prijzen in de restaurants van Chersonissos zijn niet extreem hoog, maar in het hoogseizoen betaal je wel meer dan in het voor- of najaar.

Wie lekker Griekse specialiteiten wil proberen kan terecht bij Taverne Veranda, waar nog traditionele gerechten worden bereid. Het oogt er luxe en dat is het ook, maar het is ook betaalbaar. Daarnaast kun je genieten van de heerlijkste tapas bij Just Arby, wat rechtstreeks aan de bruisende boulevard gelegen is. Wie Star Beach bezoekt kan ook terecht voor een Nederlandse maaltijd bij Leidseplein Kreta, waar Nederlandse gerechten worden geserveerd met de traditionele gastvrijheid van de Grieken.

Winkelen Chersonissos
Door de enorme groei van het toerisme in Chersonissos, richt de markt zich hier ook op. Je vindt er dus vooral winkels die zijn toegespitst op het toerisme. Je vindt dus vooral supermarkten, souvenirwinkels, winkels met spullen voor aan het water en kledingzaakjes die namaak producten van grote merken verkopen.

Er zijn overal voldoende pinautomaten in Chersonissos aanwezig. Het is wel aan te raden om in de gaten te houden wat je mag invoeren, omdat voor een aantal producten, zoals rookwaar, drank en namaak of merkkleding wel limieten gelden. Alles wat je nodig hebt kun je in de vele winkels en boetiekjes van Chersonissos vinden.

Activiteiten Chersonissos
Vooral de uitgaansactiviteiten voeren de boventoon in Chersonissos. De vele bars en discotheken trekken menig toerist naar het bruisende nachtleven, maar er is veel meer te doen. Ook voor de watersporters is Chersonissos een waar paradijs. Jetskiën, parasailing en waterskiën kan men hier vanaf meerdere locaties aan het strand.

Vanuit Chersonissos vertrekken er dagelijks verschillende excursies naar diverse bezienswaardigheden op Kreta. Ook is het mogelijk om vanuit Chersonissos een bezoekje te brengen aan Heraklion, waar men naar harte lust kan winkelen, maar ook het paleis van Knossos kan bezoeken. Daarnaast worden er tal van andere activiteiten, vaak bij de hotels zelf, aangeboden.

Back To Top