Informatie Kreta

Informatie Kreta

Wanneer men op vakantie gaat naar een ander land is het altijd verstandig om vooraf te weten wat er anders gaat in dat land. Daarom hebben we hier al de nodige tips en informatie op een rijtje gezet die belangrijk zijn als u op vakantie gaat naar Kreta.

Reisdocumenten

Wie naar Kreta op vakantie gaat moet in het bezit zijn van een geldig legitimatiemiddel. Zowel een paspoort als een Europese IDkaart volstaat.

Taal

De voertaal op Kreta is natuurlijk Grieks, maar de meeste bewoners kunnen prima Engels. In de toeristische plaatsen spreken sommige Grieken ook een paar woorden Nederland. In het hoogseizoen werken er veel Nederlanders in de kustplaatsen en kun je vaak ook gewoon Nederlands spreken.

Valuta

Griekenland behoort tot de Eurolanden en men kan er dus gewoon betalen met de Euro. De prijzen liggen ongeveer gelijk aan die in Nederland. Ook op Kreta is het heel gewoon om een fooi achter te laten in een restaurant. Daarnaast is het verstandig om contant geld mee te nemen, omdat de crisis er voor kan zorgen dat niet alle pinautomaten werken. In de kustplaatsen is dat een stuk minder, maar het is altijd handig om wat contant geld te hebben.

Openbaar vervoer

Op Kreta is het openbaar vervoer goed geregeld. Vanuit de meeste plaatsen vertrekt regelmatig een bus naar diverse bestemmingen op het eiland. Wie met de taxi wil reizen doet er verstandig aan om vooraf een prijs af te spreken, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Weer

Kreta heeft een mediterraan klimaat. Hierdoor is het in de zomer aangenaam en zonnig en liggen de temperaturen rond de 30 graden. In het najaar en de winter is het nog altijd rond de tien graden in Kreta, maar kan het er wel fris aanvoelen door de wind.

Drinkwater

Het water uit de kraan is op Kreta goed te drinken. Er is echter chloor aan toegevoegd en dat maakt het minder lekker dan mineraalwater.

Vaccinaties

Als men naar Kreta gaat, heeft men geen vaccinaties nodig. Het is echter wel verstandig om vooraf de site van de GGD te raadplegen om te zien of er geen veranderingen zijn doorgevoerd.

Vluchttijd

De vluchttijd van Amsterdam naar Kreta is +/- 3 uur en 45 minuten.  De afstand vanaf Amsterdam naar Heraklion is ruim 1650 kilometer. Vliegen naar Kreta kan rechtstreeks vanaf alle grote luchthavens in Nederland en België.

Douane

Op Kreta zijn veel dingen te koop. Houdt er echter wel rekening mee dat je niet alles mee naar Nederland kunt nemen. Namaakkleding mag je officieel niet invoeren in Nederland, dus pas daar mee op. Verder gelden de EU normen.

Back To Top