Rethymnon

Rethymnon

Rethymnon is een populaire badplaats op Kreta. Er zijn prachtige, lange zandstranden en een wirwar aan straatjes en steegjes, met zijn vele winkels, boetiekjes en restaurants, maken het oude centrum tot een toeristische attractie. De inwoners van Rethymnon staan ook bekend om hun gastvrijheid.

De stranden van Rethymnon worden doorkruist door de oude sfeervolle Venetiaanse haven, waar je nog dagelijks de vissers ziet terugkeren van hun vangsten, biedt een gezellig onderkomen aan toeristen. Langs deze boulevard zijn talloze uitstekende visrestaurants. Rethymnon is een sfeervol en gezellig stadje, waar ook nog het nodige te beleven valt.

Stranden van Rethymnon
In en rond Rethymnon liggen bijna oneindige stranden van meer dan 20 kilometer. Het strand in Rethymnon is vaak druk bezocht, maar dan zijn wel alle voorzieningen, zoals strandtenten, ligstoelen en een gezellige boulevard dichtbij. Het strand van Rethymnon bestaat uit zand en uit kiezels

Wie de drukte wil ontglippen, kan net buiten Rethymnon terecht op het strand van Souda Beach, op zo`n 2 kilometer of het strand van Platanias beach op zo`n 5 kilometer. Deze zijn vaak iets minder druk, maar de voorzieningen als strandbedden en eet en drinkgelegenheden zijn er wel aanwezig. Vanuit Rethymnon zijn deze stranden goed, met de bus, te bereiken.

Restaurants in RethymnonUit eten in Rethymnon kan in één van de ruim 150 restaurants. Er worden diverse Griekse specialiteiten geserveerd en de bediening is traditioneel vriendelijk en gemoedelijk. Wie van vis houdt, moet zeker een keer in de haven gaan kijken, waar de kleine visrestaurantjes de binnengebrachte vissen op geweldige manier omturnen naar een sensatie voor uw smaakpupillen.

Aanraders in Rethymnon is Castelvecchio. In dit sfeervolle en kleinschalige familierestaurant worden de gasten getrakteerd op de meest overheerlijke traditionele gerechten en grill gerechten. Reserveren is wel een must, omdat het vaak druk is. Ook To Pigadi, met zijn traditionele Griekse keuken is het bezoeken waard. In een romantische setting kunt u genieten van producten uit de locale keuken.

Winkelen in Rethymnon
In Rethymnon kun je goed winkelen. In de kleine Venetiaanse straatjes en op de boulevard zijn veel winkels gevestigd. Een deel van deze winkels zij gericht op het toerisme, maar men kan er ook bijzonder boetiekjes en streekproducten vinden. In de grote winkelstraat zijn er meer grotere winkels gevestigd.

Vooral de sfeer en de mooie gebouwen maken indruk in Rethymnon, maar ook zeker de kleine boetiekjes, met soms verassende producten zijn zeker een bezoek waard. Loop niet te snel voorbij aan steegjes, want dan mis je een aantal bijzondere winkeltjes en boetiekjes.

Activiteiten Rethymnon
Het oude Venitiaanse centrum en de mooie en gezellige haven maken dat Rethymnon tot een parel voor de cultuur zoekende toerist. Met zijn Arabische invloeden, te zien in de diverse minaretten en moskeeën en de Venitiaanse bouwwerken, zoals de Arimondi fontein, valt er genoeg te zien. Daarnaast is een bezoek aan de hoger gelegen vesting Fortezza met daarbij het archeologisch museum een aanrader voor iedere vakantieganger.

Wie op avontuur wil gaan, kan een dagtrip maken door de Imbroskloof. Ook de Griekse avonden, die her en der worden georganiseerd, mag u niet missen. Het is vooral genieten en sfeerproeven wat Rethymnon brengt.

Back To Top