Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Deze Toeristische badplaats ligt in het noordoosten van Kreta en is vooral bekend door het binnenmeer Voulismeni. Het binnenmeer wordt door hoge rotswanden omringd en de Grieken beweren dat het een bodemloos meer is, daarom mag er ook niet in gezwommen worden. De plaats dankt zijn naam aan de Heilige Nikolaas, die de beschermheilige van de zeelieden was.

Agios Nikolaos is een levendige badplaats is tegen een heuvel gebouwd en heeft veel restaurants, bars, winkels en hotels. Het pittoreske centrum bestaat uit steile en smalle straatjes met leuke winkeltjes en restaurants. De combinatie van strand, bezienswaardigheden en goede faciliteiten maken van Agios Nikolaos een goede vakantiebestemming.

Stranden van Agios Nikolaos De stranden van het plaatsje bestaan voornamelijk uit kiezel- en rotsstranden en daardoor is het nodig om schoeisel aan te trekken als men gaat zwemmen. Het meest populaire strand is Agios Nikolaos is het Agios Nikolaos beach. Dit kiezelstrand ligt in het centrum van de stad en wordt `s zomers druk bezocht. In het zuidoosten ligt het mooie strand Agia Fotia. Dit strand heeft mooie goudgeel zand, een azuurblauwe zee en wordt omringd door pijnbomen.

Wie de rust wil opzoeken kan terecht op Angios Panteleimonas, aan de noordkant van de stad. Ook Almiros Strand, net buiten de stad is een aanrader en waarschijnlijk het mooiste strand van de stad.

Restaurants in Agios Nikolaos Agios Nikolaos beschikt over vele eetgelegenheden. Van exclusief tot fast food en van groots tot sfeervol, alles is er wel te vinden. Vooral de traditionele Griekse keuken in sfeervolle taveernes is erg goed. Aanraders in Agios Nikolaos zijn Piato, Amalthea restaurant en Bistro Avra.

Piato heeft een mediterrane keuken en serveert heerlijke vis en zeevruchten en goede traditionele gerechten. De service is er goed en het heeft een nette uitstraling. Restaurant Amalthea is een sfeervol restaurant met gastvrij personeel. Het is de ideale plek om op een ontspannen manier te eten. De Mezes zijn er erg goed. Bistor Avra is ondanks zijn grootschalige opzet, sfeervol en gezellig. Het is een goede plek om met kinderen te gaan eten of met een grote groep. De eigenaars zijn vriendelijke en de prijzen zijn aantrekkelijk.

Winkelen in Agios Nikolaos In en rondom de kust zijn vele winkels en boetiekjes te vinden. Ook inde smalle straatjes, achter de kust, is er een uitgebreid aanbod aan winkels en sfeervolle pleintjes met boetiekjes. De producten zijn erg divers en niet alleen op het toerisme gebaseerd. Agios Nikolaos is een leuke plek om een dagje te winkelen en zal voor ieder wat opleveren.

Activiteiten Agios Nikolaos De grootste attractie van de plaats is natuurlijk het Voulismeni-meer. Voor kinderen is er een geweldig waterpretpark aanwezig en ook aan de kust valt van alles te beleven. De sfeervolle straatjes en gezellige pleintjes zijn een genot om in rond te dwalen.

Daarnaast vormt Agios Nikolaos een goede uitvalsbasis naar bezienswaardigheden. Zo kun je Elounda bezoeken, waar de serie:’’ wie betaald de veerman,’ werd opgenomen. Hier kan men heerlijk zwemmen in de baai, waar het water rustiger is dan op de open zee. Ook kan men duiken naar de verzonken stad Olous. Dit was een belangrijke Griekse stad die in de zee verdween. Vanuit Agios Nikolaos kan men ook een bezoek brengen aan het eiland Spinalonga. Deze voormalige leprakolonie is tegenwoordig te bezichtigen door toeristen en verteld het verhaal van de mensen die hier naartoe werden gestuurd.

Back To Top